Hvad er og hvem står egentligt bagved dplan?

Helt kort fortalt er dplan et netparty, hvor unge som gamle samles til det store dplan hver påske, for at spille computer. Vores netparty har samlet set været afholdt i mere end 20 år – og vi har ikke planer om at stoppe foreløbigt. Vi startede med at sidde i et af skolen klasse lokaler, dengang var der ikke engang internet og alle spil blev spillet over det lokale netværk. Vi har dog fyldt med udviklingen og gennem årene er deltager antallet vokset fra 10 til 200 og klasse lokalet er skiftet ud med den lokale sportshal.

dplan har med årene skabt sin egen atmosfære, forstået på den måde at vi ikke blot satser på at blive store som mange andre events. Blandt andet derfor er vi stadig tilstede i den by, hvor det hele startede Dianalund. Fra starten af har den lokale ungdomsskole været en stor del af dplan og det er den stadig. De er med til at sikre at vi hele tiden har mulighed for at komme ud til de unge i lokalområdet.

“Ung Sorø, den lokale ungdomsskole, har en stor betydning for udviklingen af dplan.”

Vores primære målgruppe for deltagere er mellem 13 og 18 år, da vi gerne vil sikre unge en god oplevelse, det betyder modsat ikke at deltagere over 18 ikke må komme til det store netparty i påsken, alle over 13 år har mulighed for at deltage i dplan. Det store aldersspænd er en fordel for alle, de unge kan lære meget af de ældre og omvendt. Vores konkurrencer variere fra år til år og er ikke alle mainstream. Det gør at der er noget for en hver smag, vi har ofte haft konkurrence i Atomic Bomberman som er fra 1992 men vi har også konkurrence i CS:GO som stadig er et stort spil.

Søvn er også vigtigt, det er ikke sundt at spille computer i 48 timer uden søvn, derfor stiller vi naturligvis en sovesal til rådighed, så alle deltagere bør medbringe soveudstyr – så de kan få søvn.

“Vi skaber sammenhold, både til dplan og i det virkelige liv.”

“dplan har kørt i mange år, billedet her er fra 2003.”

Vi går også op i vores deltageres ve og vel til dplan. Vi har besluttet af energi drik ikke er noget vi vil sælge i vores kiosk, det er stadig tilladt at medbringe hjemmefra, men vi vil ikke sælge det. Mad er en vigtig del af vores koncept, vi har derfor morgenmad inkl. i vores billet pris og der er mulighed for at bestille aftensmad både fredag og lørdag aftens, samt middagsmad lørdag. Al mad bliver leveret af vores lokale slagter, som levere sund og god mad – så ingen behøver gå sultne omkring.

Vi gør meget for sammenhold til dplan også væk fra skærmen, vi har derfor også konkurrencer i andre dicipliner, samle tastatur har tidligere været på programmet. Vi har også åbnet vores egen discord server, som under netpartyet fungere som informationskanal men resten af året bruges til at kommunikere med deltagere fra dplan. Vi har kendskab til flere der har været til dplan flere år, og som har skabt gode venskaber gennem dplan.

Det er netop det der gør os til Danmarks hyggeligste netparty.!

De frivillige bag dplan – crewet

Vi arbejder alle sammen frivilligt og af interesse. Vi løfter i flok men har stadig hver vores spidskompetence og interesseområde. Uden de frivillige ville der ikke være noget dplan. Vi kommer alle sammen med forskellige baggrunde, nogen er stadig under uddannelse, andre arbejder som programmører, elektriker, supporter, salg og en enkelt landmand. Når så mange kompetencer er samlet, styrker det gruppen.